Work-Life door Alexa

Voor vele ouders is het een eeuwige strijd om de juiste balans te vinden tussen werken, gezin, je hobby’s en je sociale contacten. Veel te veel dingen waar meestal gewoon niet genoeg tijd voor is. En alhoewel je na enkele maanden wel in een aangenaam routine valt, blijft het toch hard werken om alles te kunnen combineren. Voor ons is dat niet anders.

Werken of thuis blijven?

Onze dochter, Emily,  is nu 16 maanden oud en in die tijd veranderde al heel veel in ons dagelijks leven. Ik bleef 9 maanden thuis met onze dochter, mijn vriend werkte toen met heel onregelmatige uren, maakte lange dagen maar was dan ook regelmatig in de week thuis, wat enorm fijn was. We konden allebei van dichtbij meemaken hoe Emily elke week weer wat meer groeide. Maar na 9 maanden en een postpartum depressie vond ik het toch tijd om ook te gaan werken. Ik kreeg veel sneller dan verwacht een contract en daardoor hadden we nog niet meteen opvang voorzien. Omdat mijn vriend toen al uitzicht had op ander werk, besloten we om te wisselen. Mijn partner bleef nu thuis met onze dochter en ik ging werken. Dat deden we voor 3 maanden en alhoewel ik onze meid miste, was het toch aangenaam om eens buitenshuis te komen en niet meer mama te zijn maar ook even gewoon Alexa.

Schermafbeelding 2016-01-18 om 21.02.16Begin oktober 2015 mocht manlief dan beginnen op zijn nieuwe job en nam ik ontslag om weer thuis te blijven met Emily. We zochten nog even verder naar goede opvang maar toen we te horen kregen dat er pas plaats zou zijn in 2017, twee maanden voor Emily al naar school moest, hebben we eigenlijk snel beslist dat ik zou thuisblijven met haar tot ze naar school gaat. En dat is eigenlijk heel mooi meegenomen want ik ben ook nog steeds student aangezien ik zwanger raakte tijdens mijn studies.

Studeren

Ik volg de opleiding eventplanning wat ik voornamelijk doe via thuisstudie en avondschool en dat lukt me vrij goed in combinatie met een huishouden en mijn dochter. Toen ik werkte ging dat even wat minder dus ik ben blij dat ik me daar nu volledig op kan concentreren. Dat houdt in dat elk dutje dat Emily doet, en vaak ook ’s avonds, ik mijn boeken erbij pak en zoveel mogelijk gedaan probeer te krijgen. In januari of februari zou ik dan eindelijk afstuderen en ben ik best wel trots dat dat me gelukt is in combinatie met mijn drukke leven.

Schermafbeelding 2016-01-18 om 21.02.36

Hobby’s en sociaal leven

Natuurlijk moet er dan ook ingeboet worden op sociaal vlak. We gaan zelden weg, buiten met ons drietjes natuurlijk. Sinds onze dochter geboren is zijn we één keer op date geweest. In een mooi restaurant op 200 meter van ons huis waar mijn schoonmoeder babysitte. We zijn een paar keer onder ons twee gaan winkelen voor een paar uurtjes. Ik ga af en toe met vriendinnen of mijn mama eens shoppen en Olivier gaat met zijn vrienden soms iets drinken of naar een festival maar dat zijn zeldzame gebeurtenissen.

Na Emily kruipt de meeste tijd in mijn blog. Ik ben er dagelijks mee bezig. Ook is het elke woensdagavond in mijn dorp een yogales waar ik nu al meer dan een jaar over zeg dat ik is ga meedoen en dat lijkt er maar niet van te komen. “Misschien volgende week dan.” zeg ik steeds.

Toekomst

Nu Emily groter aan het worden is en wat meer zelfstandig wordt, lijkt het me gemakkelijker om haar eens een dagje bij een oma te laten slapen zodat wij ook nog is iets kunnen doen. Mijn grootste voornemen voor 2016 is dan ook meer quality tijd met mijn partner. Want het is toch belangrijk om even te herladen, even niet mama en papa zijn, maar gewoon weer een koppel.

Als ik mijn studie afrond, zal ik bewust zelfstandige worden, omdat dat mijn grote droom is maar ook omdat ik dan Emily naar school kan brengen, van school kan halen en voornamelijk thuis kan werken.  Ze zijn maar even klein en daar wil ik ten volle  van kunnen genieten.

Wat ik aan nieuwe ouders wil meegeven is dat het even zoeken is wat voor jullie het beste werkt en dat dat voor iedereen anders is. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en geniet van elk moment. Maak ook tijd vrij voor je partner en je vrienden. Het vereist wat meer moeite dan voor je kindje maar het is het wel waard. Mijn partner en ik gaan dit jaar proberen elke maand één keer op date te gaan.

Bedankt Alexa voor je bijdrage aan mijn blog! 

Related posts:

Leave a Reply