The post pregnancy tag

Deze kwam ik laatst tegen op de geweldige blog van Alexa en het leek me zelf ook wel wat deze eens in te vullen. Kijk zeker ook eens naar haar ingevulde versie

bron: http://www.everydayfamily.com/

bron: http://www.everydayfamily.com/%5B/caption%5D

Hoe oud is je kindje nu?
Aanstaande donderdag wordt hij 15 weken, ofwel zo’n 3maand en ’n beetje. De tijd vliegt, ondertussen ligt hier echt al een heuse knaap.

Hoe voel je je?
Moeilijke vraag. Zwanger zijn is op zich al een hele uitdaging maar eens de baby eruit is wordt het niet altijd beter. Na een helse, pijnlijke postnatale periode met allerlei complicaties gaat het nu wel terug wat beter. Maar je lichaam is niet meer hetzelfde (Lees: Vapeurs, migraine, ..)

Nog last van kwaaltjes?
Zoals hierboven geschreven, absoluut JA! Voornamelijk vapeurs na 1 glas alcohol of oneindige koppijn aanvallen. Mijn maag-darmstelsel is ook nog niet terug wat het geweest is. En uiteraard is je lichaam getekend. Maar hé, “want hij is hij het waard”

[caption id="attachment_162" align="alignleft" width="300"]Bron: http://veronicascornucopia.com/ Bron: http://veronicascornucopia.com/%5B/caption%5D

Is je eetlust veranderd?
Toch wel. Ik had tijdens die 9 maanden niet echt last van “vieze goestjes”, al beweerd Hetlief steevast iets anders. Maar op mijn kraambed moest en zou ik sushi & champagne hebben. Helaas smaakte geen van beiden en nu een dikke 3 maand verder overvalt dat gevoel me nog regelmatig.

 

Zwangerschapskilo’s.
Héél moeilijk te zeggen. Toen ik de laatste keer op controle ging bij de gynaecoloog op 32 weken was ik amper 6 kilo bij. De volgende controle op 37 weken heb ik niet meer gehaald maar ik had het gevoel dat er nog wel eens 6 kilo bij was gekomen op die laatste 5 weken. Helaas heb ik het dus nooit geweten en kan ik ook niet echt vergelijken. Ik kan alvast wel zeggen dat ze nog niet allemaal weg zijn. Na de herfstvakantie begin ik terug te sporten! Jeuij!

[caption id="attachment_164" align="alignleft" width="198"]Avond voor de inleiding Avond voor de inleiding

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Zwanger zijn was nu niet bepaald mijn ding. Ik schreef er eerder al eens deze post over en ik blijf vrij hard bij men standpunt van toen. Ik citeer “Je leven staat compleet op z’n kop, je voelt je niet zoals je je zou willen voelen, je gedraagt je niet zoals je je zou willen gedragen en vooral je doet niet wat je zou willen doen.” Al besef ik wel elke dag meer dat ik er inderdaad iets moois voor in de plaats heb gekregen.

 

 

 

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Geen idee. Mijn zwangerschap was een droom tot op ongeveer 36 weken. Geen tot weinig last van kwaaltjes maar ikzelf vond het dus maar niets. De bevalling zelf was dan weer een lange en harde weg maar niets in vergelijking met de complicaties van ervoor. Thank god voor epidurale verdoving. Ik ga dus toch voor de bevalling denk’ik. Mijn bevallingsverhaal lees je hier.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Achteraf is dat natuurlijk makkelijk spreken. Ik had uiteraard graag een ander einde van mijn zwangerschap gezien en geen inleiding van meer dan een dag. Anderzijds ben ik zeer tevreden over mijn zwangerschap die ik zeer bewust heb meegemaakt. Ik zou misschien bepaalde aankopen wel beter overpeinzen.

Hoe is het met jullie kindje?
Het gaat prima. We hebben een wonder baby die ontzettend flink en vrolijk is. Los van een aantal voedingsproblemen waarvoor we helaas al een ziekenhuisopname hebben moeten ondergaan hebben we helemaal geen klagen.

12143072_10153299637074200_1330695343233223346_n

Hoe zijn de nachten?
Na enkele nachten met krampen omwille van de foute voeding sliep ons spook quasi onmiddellijk door. Nu kunnen we gerust stellen dat hij vanaf 22h à 23h tot minimaal 06h slaapt. D.R.O.O.M-Baby.

Genietmomentje?
De glimlach op z’n gezicht als hij mama of papa ziet. Of het plezier dat hij heeft van z’n groentepapje.

De grootste verandering?
Aanvankelijk vond ik dat heel de cliché van “Alles veranderd” nogal mee viel. Wij hebben tot nu toe weinig of niets gelaten. Hij gaat overal mee, hij slaapt toch zo goed als overal door en melk kun je overal opwarmen. Nu hij aan de groentepap is merken we wel dat het iets moeilijker wordt en het vinden van geschikte opvang is niet altijd een evidentie.

verweldigend. En je komt op de 2de plaats. Ik denk nooit meer eerst aan mezelf.

Aan het werk?
Ik ben op dit moment nog steeds thuis. Al is mijn moederschapsrust wel afgelopen sinds vorige week. Ik ben dus volop terug aan het zoek naar werk en ook dat blijkt geen evidentie.
De dag van vandaag ben je als werkzoekende echt een object en de manier waarop werkgevers je behandelen is soms schrijnend. Ik ben momenteel zo druk met solliciteren dat ik m’n blog even helemaal uit het oog verloor. Excuses!

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Volg je gevoel! & knik hééél veel van ja maar doe lekker je eigen zin. Het is absoluut waar dat iedereen klaarstaat met een mening en oordeel maar jij weet uiteindelijk het best wat je kind wilt. Ohja, en ook nog even dit : Durf genieten van je partner, me-time en vrije tijd. Durf eens opvang voorzien want ook jouw leven gaat door.

 

Related posts:

1 Comment on The post pregnancy tag

  1. Alexa
    november 3, 2015 at 15:45 (2 jaar ago)

    Dankje voor het mooie compliment! Ik vind jouw ingevulde versie ook heel interessant. Ik herken er veel in als ik terugkijk naar mezelf als ik pas 15 weken geleden bevallen was. En je hebt helemaal gelijk dat je nog me-time en relatie-time moet inplannen. Dat vergeten wij hier soms.
    Groetjes.

    Beantwoorden

Leave a Reply