Televisie kijken voor baby’s

“Televisie kijken voor kinderen jonger dan 2 is schadelijk en kan de ontwikkeling van je kind beperken”

Dergelijke zaken lees je overal, in het boekje van Kind & Gezin, op internet, je hoort ze bij de kinderarts, noem maar op. Voor ons spook geboren was hadden Hetlief en ik ook een duidelijke visie op beeldscherm gebruik. Wij zouden onze zoon geen uren voor televisie laten hangen. Regels & beperkingen. Tot hij geboren was ..

Nieuwe K3

Bron: Nieuwsblad.be

De eerste weken van zo’n klein wezentje zijn een beetje passief. Eten, huilen, pampers vuil maken, .. meer zit er niet in. Ons mormel was niet zo super snel weg met kijken naar een mobiel of volgen met z’n ogen maar eens hij 2 à 3 maand was begonnen we wel te merken dat hij veel interesse had voor de bewegende beelden op televisie. Misschien wel meer dan goed voor hem was? Wekelijks keek jij passie mee naar K3zoektK3 met als gevolg dat hij bij elk K3 nummer dat hij hoort spontaan begint te brabbelen en te dansen. Rond die leeftijd(2/3 maand) heb ik hem dan ook voor de eerste keer in z’n relax gezet voor televisie. (Shame on me!)

Want More,Play More

Nijntje

Bron: nieuws.vtm.be

Wat bleek? Hij vond het de max! Eerst was er enkel K3. Dankzij Play More van Telenet kon hij eender wanneer de musicals herbekijken. Later was er ook Nijntje die hij helemaal geweldig vond. Ook dit zit in het aanbod van Play More. Sinds een week is hij helemaal weg van alles wat Studio 100 tv is. Extra voordeel, dankzij play kunnen we gewoon 7 dagen terug in de tijd herbekijken. Ideaal! Je betaald weliswaar 25,- Euro voor deze extra dienst van telenet maar wij vinden het ’t helemaal waard! Verder is er ook nog baby tv (Post 611 op telenet digitale televisie). Zolang het maar beweegt, veel kleur heeft en de meest belachelijke liedjes zingt is hij helemaal fan!

Kijkt jullie kindje wel eens tv? Vanaf welke leeftijd? En voel jij je daardoor een Bad Parent? 

Related posts:

Leave a Reply