Het begin

Mama worden begint vaak ergens waar de meeste achteraf niet meer weten waar het ook al weer precies begon. Al moet ik toegeven dat ik zelf het exacte uur en kamer kan specificeren. Dit is in mijn geval het gevolg van moeilijk vruchtbaar zijn, en naar wat ik de laatste 2 jaar hoor bij vrienden en kennissen sta ik hier helaas niet alleen voor. Ooit kom ik hier waarschijnlijk wel nog eens op terug in een volgende blogpost. Wij hadden echter geluk, mits enige hulp van Clomid en in de laatste ronde zelf een spuit pregnyl werden wij eigenlijk vrij vlug zwanger. Clomid is een medicijn die de eirijping of eisprong bevordert, pregnyl zorgt er dan weer voor dat je eisprong opgewekt wordt.

Als je door zo’n periode gaat van een welles-nietes spelletje heb je zwangerschapstests nodig, met hopen. Want elke maand opnieuw hoop je al vanaf een dag of 5 voor je maandstonden normaal zouden komen. En als je de fabrikanten van die test mag geloven zou je eventueel al positief kunnen testen vanaf 4 dagen vooraf. De gemiddelde vrouw heeft weinig tot geen geduld en dat was hier niet anders. Op mijn Niet-Ongesteldheidsdag (=de dag waarop ik normaal ongesteld zou moeten worden maar hoopte dat ik het niet zou worden) had ik vaak al 2 keer getest. Die tests zijn een commerce apart, je hebt ontzettende dure en belachelijk goedkope. Ik kan in alle eerlijkheid vertellen dat ik de meeste geprobeerd heb en hier dan ook mijn bevindingen.

Concreet zijn er 3 soorten testen:

  • Dipsticks
  • Midstream tests
  • Cassette tests

Ikzelf heb 2 van de 3 soorten geprobeerd, nl. de midstream en de cassette. Met die dipsticks is wellicht niets mis en ze zijn bovendien erg goedkoop maar het leek mij toch niet de meest betrouwbare manier.

De midstream tests zijn de meest gekende en meest praktische tests, je kunt ze overal gebruiken en je hoeft geen extra bekertje of potje bij de hand te hebben als je een pro in het plassen bent tenminste. Ze zijn wel de duurste. In het begin testte ik telkens met een midstream test van de apotheek wat me gauw 10 Euro per keer koste. Al snel ontdekte ik de tests van http://www.testjezelf.nu – Je vind er 2 midstream tests voor slechts 7 Euro, ze zijn even handig en ontzettend betrouwbaar. 9200000005138933

 

Echter zit er toch nog steeds in men hoofd dat duurdere producten vaak beter zijn dus ik had altijd een Clear blue digitale test met conceptie indicator in de 9200000005138911kast liggen voor het geval ik met de goedkopere test positief zou testen.

Daarnaast heb je dus de cassette zwangerschapstest die nog voordeliger zijn en en eigenlijk erg praktisch in gebruik. Je plast in een bekertje, opent de verpakking van de cassette, legt deze op een vlakke ondergrond. Dan neem je met een bijgeleverd pipetje een beetje urine uit je beker en druppel je deze op de cassette, je ziet meteen resultaat na 2 minuten. Deze cassette tests vind je al vanaf 2 Euro per stuk bij bijvoorbeeld bol.com

9200000005138939

Op testjezelf.nu vind je zelf voordeel pakketten met meerdere tests en/of gecombineerd met ovulatie testen. Om op dat laatste nog even terug te komen, ik vond die ovulatie testen belachelijk door voor wat het maar was en zou het dan ook nooit aanraden aan vriendinnen. Zijn er hier mama’s die daar wel tevreden over waren?

Related posts:

Leave a Reply