Zwanger, 3+

moe·der (de; v; meervoud: moeders)
vrouw die één of meer kinderen heeft
vrouw die als een moeder zorgt: Moeder Aarde, Moeder Natuur de aarde, de natuur (gezien als moeder)
oorsprong, bron: de angst is de moeder van de nervositeit
Bron: http://www.vandale.nl, geraadpleegd op 23/09/2015

Zou ik nog eens testen of toch maar niet? ‘T zal toch wel weer niets zijn ..

5 minuten later lees ik “Zwanger 3+” op het scherm van mijn predictor zwangerschapstest. #hetlief is net even naar de buurtwinkel om de hoek, eten halen voor het avondeten. Bij het binnenkomen overval ik hem meteen met gillende “Ik ben minstens 3 weken zwanger”. Aan zijn gezicht zie ik dat hij niet meteen zeker is hoe hij moet reageren, zijn hersenen zijn nog aan’t detecteren of dit een misplaatste grap is of ik al dan niet serieus ben. Ergens ook wel begrijpelijk, er waren echter niet minder dan enkele tientallen tests aan vooraf gegaan. “Sorry schat, deze maand weeral niets”.

Het nieuws dat het deze maand dus wel iets was had ongeveer een 5 tal minuten nodig om zijn bedenkelijke blik te doen veranderen in een smile van zijn linker tot aan zijn rechter oorlel, gevolgd door een gil, een knuffel en misschien zelf een traantje. Eindelijk! Het was ons gelukt! Euforie alom. Vooral toen we 2 dagen later naar de maandelijkse activiteit van onze bierproef vereniging mochten “Kerstbierproeverij”. Ik maquilleerde me met opzet niet, kuchte en hoestte af en toe en als antwoordde de hele avond “Beetje ziekjes, alcohol en antibiotica is niet zo’n goeie match”. Die avond was meteen een voorbode voor de komende 9 maanden.

Wij, ontzettend grote bourgondiërs zoals we dat zeggen, elke vrijdag avond aperitiefje met een Gin Tonic, erna een paar glazen witte wijn. Op zaterdag avond een restaurant bezoekje met voldoende vloeibare (alcoholische) stoffen en op zondag middag bezoek aan de grootouders met een lekkere trappist. Meerdere malen per maand sushi, steak saignant met friet en verse mayonnaise en liefst voorafgaand van een sneetje carpaccio. Maar Hey, ik zou er iets fantastisch voor in de plaats krijgen toch?

Als zwangere vrouw mag je jezelf gelukkig prijzen, een prachtig wonder die in je buik groeit en iets wat voor teveel mensen helaas altijd een droom zal blijven. Toch was mijn roze wolk eerder een lichtgrijze, ik vond het een vreselijke tijd. Je leven staat compleet op z’n kop, je voelt je niet zoals je je zou willen voelen, je gedraagt je niet zoals je je zou willen gedragen en vooral je doet niet wat je zou willen doen.

Toen ik uiteindelijk eind juli na enkele vervelende complicaties ingeleid werd in het ziekenhuis en daarna mocht bevallen dacht ik alsmaar aan de cliches. Even volharden en ik krijg een wondertje in de plaats. Wel folks, ik kan jullie bevestigen, je krijgt een wonder in de plaats. De liefde voor zo’n mini is echt instant en onvoorwaardelijk maar ik kan ook met heel veel plezier ontkrachten dat “vanaf het moment dat dat wonder op je buik ligt je alles vergeet en enkel nog geniet”. Zoals alles heeft dat genieten z’n tijd nodig en in eerste instantie ben je echt overdonderd, in de wolken maar hou vooral rekening met ‘t ontzwangeren en neem je tijd om te beslissen wanneer je op welke wolk stapt en er weer van zult vallen. 

pregnant-745381_640

En na al die tijd blijf ik me nog steeds afvragen, ben ik nu echt de enige die zwanger zijn zo’n drama vond?

Related posts:

1 Comment on Zwanger, 3+

 1. A_nnick.
  oktober 15, 2015 at 07:34 (3 jaar ago)

  Ik vond het zalig om zwanger te zijn. Alleh, die eerste drie maand buiten beschouwing gelaten, want ik heb wc’s gezien voor de rest van mijn leven. Mijn tandenborstel ging ook overal mee, kwestie van met een frisse adem terug onder de mensen te kunnen komen. :)
  Voor de rest: niets dan heerlijkheidjes: dat gestamp en gefriemel, die bewegende buik waar ik uren naar kon liggen kijken,…
  Ok; er waren ook nadelen: ik kreeg mijn schoenen niet meer dicht, ik kon nog amper met de fiets rijden (echt!) en ik mocht niet eten en drinken wat ik wou. Maar dat alles verdwijnt in het niets eens je dat kleine mensje kan vasthouden.

  Beantwoorden

Leave a Reply