Eureka, ik ga aan’t werk!

De titel zegt het al allemaal. Ik heb een job gevonden. Na weken van solliciteren, brieven schrijven en mezelf ophemelen is het eindelijk zover. Vanaf 07 december ben ik terug onder de werkende. 

Toen ik ongeveer 8 maand geleden stopte met werken zag ik het allemaal enorm rooskleurig. Ik kreeg een uitkering want ik was ontslaan, ik was zwanger, ik zou kunnen genieten van een wezentje die in men buik groeide en ik zou vooral kunnen doen en laten wat ik wou.
Uiteindelijk was het ook wel zo. Ik kan urenlang babyshoppen, men geboortelijst online aanvullen, dromen van kinderkamers, lezen over zwanger zijn en moeder worden. Het was hemels! Maar soms ook héél erg saai. Ik ben een jonge, ambitieuze en onafhankelijke madame en na X aantal tijd had ik echt geen uitdaging meer in shoppen, dromen, films kijken.

Na de geboorte ging de tijd ontzettend snel maar desondanks groeide mijn verlang naar een job elke dag meer en meer! En nu is het zover! Ik mag aan het werk. Waar & wat laat ik nog even in het midden tot het allemaal echt getekend is maar ik kijk er alvast héél hard naar uit.

Al moet ik toegeven dat de angst me soms ook wel even overneemt. Tot hoe laat was de creche nu ook al weer open? Nog even vlug m’n Collect & Go account checken. Afspraken maken met de back up opvang.second-job-pay-day-care-first-funny-ecard-WTx (Oma’s to the rescue) en Help hoe ga ik het allemaal klaarspelen. Ik krijg er zowaar een beetje stress van. Al zal het waarschijnlijk allemaal wel meevallen zeker? Dat wil ook zeggen dat onze baby binnenkort naar de opvang moet. Begin december gaan we een paar momentjes wennen! Spannend!

 

 

Hoe combineren jullie het moeder zijn met een full time uitdagende job? Zijn er nog tips of tricks voor mij? Alle advies is meer dan welkom! 

Related posts:

2 Comments on Eureka, ik ga aan’t werk!

 1. Inge
  november 29, 2015 at 07:59 (2 jaar ago)

  Ik vind de combinatie fulltime werken en kindjes toch niet evident… Je zal eventjes uw draai moeten vinden waarschijnlijk maar dat komt wel inorde! Zoveel mogelijk de avond voordien klaarzetten, is een gekende tip maar voor mij werkt hij wel goed. Gebruik maken van Collet&go is ook een goed idee en eventueel op zondag al een weekmenu opstellen. Alleszins heel veel succes op je nieuwe job! En veel succes op de wenmomentjes in de crèche, hopelijk verloopt het goed.

  Beantwoorden
  • H.
   november 29, 2015 at 19:39 (2 jaar ago)

   We zullen zien! Morgen eerste wen moment. Ik ben héél benieuwd. Het zal zeker wennen worden. Hetlief zit af en toe (ook deze week) in’t buitenland voor’t werk dus extra spannend. De standaard weken zal het wel meevallen denk’k. Afwachten dus. Super spannend dus wel een beetje stress! Nog 7 dagen!

   Beantwoorden

Leave a Reply