Broccoli met groenteballetjes & rijst

Broccoli met groenteballetjes & rijst

Hierbij het nieuwe recept voor deze week, we kozen deze keer voor broccoli. Zoals ik zondag al schreef is het mijn eerste werkweek en ons klein spook gaat helaas nog niet naar de crèche. Alles is dus behoorlijk nieuw en intensief en we kozen deze week voor comfort food. Ik kocht kant & klare groenteballetjes van Garden Gourmet in de lokale supermarkt en kookte er wat rijst bij. Quick & Good!

Groenteballetjes

Bron: Colruyt.be

Ingrediënten

  • 1 Broccoli
  • 1 pakje groenteballetjes
  • 1 portie rijst voor ongeveer 2 personen
  • Melk en/of room
  • Water
  • Peper/Zout/Curry

Ik kocht dus deze lekkere balletjes in de winkel en bakte ze gewoon even aan in een wok pan. Dan kookte ik de rijst volgens een hele snelle en efficiënte manier die ik ook eens zag op NJAM tv. In plaats van eerst water te koken waar je dan de rijst aan toevoegt doe ik eerst de rijst in de pan en zet deze onder water tot ongeveer 1 vinger boven de rijst. Laat dit 10 minuten op het vuur staan tot ongeveer al het water weg en is laat dan nog 10 minuutjes staan zodat de korrels het water goed opnemen. Klaar is kees en dubbel zo snel als traditioneel!

Erna doe ik de rijst in een kommetje en hergebruik de kookpot voor de broccoli, hier doe ik wel een serieuze bodem water in en voeg de broccoli pas toe als het water kookt. Ik gebruik slechts 1/2 broccoli want de andere helft is voor de baby!

Eens de broccoli gaar is voeg ik alles samen in de wokpan bij de balletjes en laat even kort aanbakken. Indien je een fan bent van sausjes kun je nog even snel een curry sausje erbij maken door wat boter te smelten in de kookpot, bloem toe toevoegen en op te roeren tot een roux. Daarna voeg je wat water en/of melk toe (Als jij die ene vrouw bent die geen calorieën telt is room ook goed). Eens je saus begint in te dikken voeg je een ruime hoeveelheid curry poeder, peper & zout toe. Serveer apart bij de balletjes met rijst & broccoli

Baby eet mee

Onze baby at vlot mee, ik stoomde de andere helft van de broccoli gaar in onze stoomkoker samen met een klein beetje rijst en mixte het daarna tot een papje.

Aten jullie kindjes zo jong al eens rijst?

 

Related posts:

Leave a Reply