Baby’s naam op een kaartje

Zwanger zijn staat in mijn hoofd nog steeds gelijk aan een heel pak “verplichtingen” en “plichten”. Zo staat het gehele lijstje ‘te vermijden’ nog steeds in mijn geheugen gegrift. Denk maar aan alcohol, sushi, rauwe vleeswaren en groenten .. Bij de verplichtingen denk ik dan eerder aan kinderkamers inrichten, geboortelijsten aanleggen, zwangerschapslectuur lezen en natuurlijk ook geboortekaartjes ontwerpen & doopsuikers kiezen.

Het lief en ik waren er al vrij snel over uit dat we iets anders dan alle andere wouden. Uiteraard evenveel respect voor mensen die wel standaard ontwerpen uit boeken kiezen maar wij wouden iets van ons eigen. Op een of andere babybeurs leerde ik letterpress kennen.
Letterpress (Boekdruk of hoogdruk) is een vorm van inwaartse druk. Daardoor wordt je ontwerp en/of tekst in het papier gedrukt. Daardoor wordt je drukwerk tastbaar, voelbaar. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een persoonlijk cliché.

Er zijn wel een aantal nadelen verbonden aan deze stijl van drukken:

 • Geen voorontwerp mogelijk. Cliché kan pas gemaakt worden op het moment dat alle gegevens gekend zijn (geboortedatum, gewicht, ..)
 • Langere wachttijd omdat het cliché eerst nog moet gemaakt worden
 • Dure kaartjes

Maar uiteraard zijn er ook vele voordelen zoals een origineel, persoonlijk en speciaal kaartje.

Wij kozen ervoor om met een erkend grafisch gents bureau te werken, Crayon Cru. (http://www.crayoncru.be). Dankzij de grote hulp van hun ontwerper David kwamen wij tot een fantastisch ontwerp helemaal volgens onze wensen. Het kaartje zelf werd gedrukt bij kaartjes.be August-card

 

De feedback op ons kaartje was enorm positief en zelf zijn we er ook héél erg trots op.
Waar hebben jullie jullie kaartjes laten drukken? Zijn jullie tevreden van het resultaat?

Related posts:

6 Comments on Baby’s naam op een kaartje

 1. Evelien @ Mamzella
  oktober 14, 2015 at 07:55 (3 jaar ago)

  Oh dat is echt mooi gedaan!
  Wij hebben zelf ontworpen via vistaprint. Goedkoper en ook minder sjiek hoor maar dat was ook leuk om te doen :-)
  Bedankt dat je even langskwam op mijn blogje! Leuk om andere bloggers te leren kennen :-)

  Beantwoorden
 2. Candy
  oktober 14, 2015 at 16:30 (3 jaar ago)

  Ik heb ze zelf gemaakt.de voorkant was een foto van de pasgeborene en daar rond de 4 foto’s van de broer en de zussen

  Beantwoorden
  • H.
   oktober 14, 2015 at 16:38 (3 jaar ago)

   Amai, En wie heeft ze dan gedrukt op het moment dat je bevallen was? Ik zou al schrik hebben dat ik dat niet rond krijg.

   Beantwoorden
 3. A_nnick.
  oktober 14, 2015 at 20:32 (3 jaar ago)

  Wauwie voor dat kaartje van jullie, knap gemaakt hoor.
  Wij kozen ook voor een eigen ontwerp, iets heel eenvoudigs en in postkaartformaat. Deels om de kosten te drukken, correct. Baby’s kosten al genoeg. :)

  Beantwoorden
  • H.
   oktober 14, 2015 at 20:44 (3 jaar ago)

   Leuk dat jullie allen zo enthousiast zijn! Eigenlijk is de foto van het kaartje nog onvolledig, onder de afscheurstrook, onderaan dus, was de uitnodiging voor de babyborrel. Ik zal binnenkort nog eens foto posten van het volledige kaartje. Bedank voor je fijne reactie!

   Beantwoorden
 4. Kim
  oktober 16, 2015 at 08:21 (3 jaar ago)

  Super kaartje en tof gevonden die afscheurstrook is leuk gedaan. Hier hebben we voor houten plankjes gekozen waar alles opgedrukt stond zo hadden we ook de vrijheid van prent tekst en de manier hoe de gegevens erop zouden staan.

  Beantwoorden

Leave a Reply